SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD

Højtemperaturadfærd på en støbning afnikkelbaseret superalloy, der anvendes til 815 ◦C

Slip tid: 2021-06-28 17:48:19  Hits: 3

abstract: Den varme deformationsadfærd på SJTU-1 legering, den høje-throughput scannede støbningnikkel-based superalloy, blev undersøgt ved kompressionstest i temperaturområdet på 900 til 1200 ◦C og stamrente fra 0,1-0,001 s-1. Det varmebehandlingskort er blevet konstrueret med ustabilitetszonen. Ved begyndelsen af ​​varmdeformation bevæger strømspændingen hurtigt til topværdien med de øgede belastningshastigheder. I mellemtiden reduceres topspændingen med den øgede temperatur i samme belastningshastigheder. Imidlertid viser topspændingen den samme tendens med belastningshastighederne ved den samme temperatur. Den optimale hot deformation tilstand blev bestemt i temperaturområdet 1000-1075 ◦C, og tøjningshastighed intervallet 0,005-0,1 s-1. Mikrostrukturundersøgelsen angiver, at belastningshastigheden signifikant påvirker mikrostrukturens egenskaber. Deformations konstitutiv ligning er også blevet diskuteret også. Nøgleord:nikkel-based superalloy; High-temperature deformation; investeringsstøbning; varm kompressionstest; mekaniske egenskaber.

 

1. Introduction 

Nickel-based superlegeringer er meget brugt til afgørende konstruktionsdele af rock motor, turbineblade, patron receiver, og andre komponenter, der bærer høje-temperature belastninger i årtier på grund af dets fremragende mekaniske egenskaber og ekstraordinær oxidationsresistens ved temperaturer tæt på 650 ◦C [1-4]. I mellemtiden er det svært at få en formtransformation på grund af dens stædige deformationsmodstand, såsom høj styrke, svag termisk diffusivitet samt arbejdshærdningsadfærd ved forhøjet temperatur. Til fremme af brændstofeffektivitet så væsentlige komponenter, er det vigtigt at udviklenye Ni-based superlegeringer at opretholde fjendtligt miljø angreb såsom høj temperatur og højt tryk, således væsentligt reducerer levetiden. For lavere omkostninger og højere udbytte af bearbejdning og formning, det er desperat behov for en kommerciel støbt-wrought superlegering til at modstå høje-temperature belastninger samt høj cyklisk belastning. SJTU-1 legering, kendt som Ni-based superlegeringer og udgravet fra 5,2 millioner komponenter efter high throughput komponent design, blev udviklet på grund af dens usædvanlige høje-temperature strength, sejhed og fremragende modstandsdygtighed over fornedbrydning i korrosive eller oxiderende miljøer. Baseret på den eksisterende sammensætning og egenskaber af casting legering, ennikkel-based superlegeringnavngivet SJTU-1 legering blev udgravet fra high throughput komponentdesign med sin enestående høj-temperature styrke, god sejhed og fremragende modstandsdygtighed over fornedbrydning i ætsende eller oxiderende miljøer.

Som er kendt, hot deformation adfærd er afgørende for fremstilling ved udførelse mental produktion til virkelighed, og det er også påvirkes af mange faktorer [5,6]. Mekanismen for varmdeformation og omkrystallisationsmekanisme af forskellig superlegering varierer meget, selvom de konstitutive ligninger er udbredt til at beskrive deformationsegenskaberne [7-9]. Arrhenius-modellen er typisk og flydende bruges til at beskrive forholdet mellem strømningsspændings- og deformationstemperaturen og belastningshastigheden [10-12]. Seneste fremskridt i behandling af kort har gjort det muligt for forskere at få en bedre forståelse af mekanismen for den varme deformationsadfærd for et metallisk materiale [13-15]. Zhang og Li [16] sætter et indblik i den varme deformationsadfærd i IN718 under isotermisk kompressionsdeformation, det blev konkluderet, at topspændingen er reduceret på grund af fraværet af DRX. Lin et al. [17] studerede virkningerne af WH, DRV og DRX Work Hærdning (WH), dynamisk omkrystallisation (DRX) og Dynamic Recovery (DRV) på høj-temperature deformation adfærd af en typisk NI-based superalloy og foreslog en forbedret dislokationsdensitetsbaseret model fremgangsmåde til quantificationally beskrive flow adfærd. Derfor giver en dybere indsigt i den varme deformation er af stor betydning og til gengæld, vejlede på den forbedrede castability og formbarhed med optimerede parametre.

Although den ovennævnte konstitutive modeller for Ni-based superlegeringer har vakt omfattende interesse og fuldt undersøgt, romanen høj-throughput scannet superlegeringer er endnu ikke blevet undersøgt. I denne undersøgelse blev en høj-throughput scanning metode udført for materialet design, og en hidtil ukendt superlegeringnavngivet SJTU-1 legering opnås ved en integreret termodynamisk computerplatform. Derefter blev de varme kompressionstests udført ved forskellige temperaturer og stammehastigheder også. Endvidere er de varme deformation konstitutive ligninger, som er baseret på den modificerede Arrhenius model med en hyperbolsk sinus formular kombineret med deformationen aktiveringsenergi og temperaturen, er fuldt udviklet. Desuden er det varmebehandlingskort bygget, og den optimale behandlingsbetingelse er bekræftet. Sidst men ikke mindst, er mikrostrukturen af ​​det komprimerede materiale undersøgt for at udforske virkningerne af deformation temperatur samt strain satser på den metalliske mikrostruktur evolution.


Tidligere: Materiale anvendelse af rør og v...

Næste: Indflydelsen af ​​makrostruktur...