SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD

Nikkelbaseret superlegering

Slip tid: 2020-08-08 19:32:30  Hits: 9

Kompositionens ydeevne


Nikkelbaserede superlegeringer er de mest anvendte. Hovedårsagen er, at for det første kan mere legeringselementer opløses i den nikkelbaserede legering, og bedre strukturstabilitet kan opretholdes; for det andet kan en sammenhængende og ordnet intermetallisk forbindelse af typen A3B type γ [Ni3 (Al, Ti)] dannes. Som en styrkelsesfase kan legeringen effektivt styrkes og opnå højere høj temperaturstyrke end jernbaserede superlegeringer og koboltbaserede superlegeringer ; for det tredje, nikkelbaserede legeringer, der indeholder krom, har bedre oxidation og modstand end jernbaserede superlegeringer Gaskorrosionsevne. Nikkelbaserede legeringer indeholder mere end ti elementer, hvoraf Cr hovedsageligt spiller en anti-oxidations- og korrosionsrolle, og andre elementer spiller hovedsageligt en styrkende rolle. I henhold til deres forstærkningstilstand kan de opdeles i: styrkende elementer i fast opløsning, såsom wolfram, molybdæn, kobolt, krom og vanadium; bundfaldsforstærkende elementer såsom aluminium, titan, niob og tantal; korngrænseforstærkende elementer såsom bor, zirkonium, magnesium og sjældne jordartselementer osv.


Nikkelbaserede superlegeringer har solid opløsningsstyrkende legeringer og nedbørsstyrkende legeringer i henhold til deres styrkelsesmetoder.


Produktions proces


Smeltning: For at opnå mere rent smeltet stål skal du reducere gasindholdet og indholdet af skadelige elementer; på grund af tilstedeværelsen af ​​let oxiderbare elementer, såsom Al og Ti i nogle legeringer, er det vanskeligt at kontrollere ikke-vakuumsmeltning; Det er også at opnå bedre termoplastik, nikkelbaserede varmebestandige legeringer smeltes normalt i en vakuuminduktionsovn og produceres endda ved vakuuminduktionssmeltning plus vakuumforbrugsovn eller elektroslagsovnsmeltning.


Med hensyn til deformation: smedning og rullende processer bruges. For legeringer med dårlig termoplastisitet rulles de endda efter ekstrudering og billeting eller er dækket direkte med blødt stål (eller rustfrit stål). Formålet med deformation er at bryde støbekonstruktionen og optimere mikrostrukturen.


Støbning: Brug normalt vakuuminduktionsovn til at smelte masterlegering for at sikre sammensætning og kontrollere gas- og urenhedsindhold, og brug vakuumomsmeltnings-præcisionsstøbemetode til at fremstille dele.


Varmebehandling: Smedlegering og nogle støbte legeringer skal varmebehandles, herunder opløsningsbehandling, mellembehandling og aldringsbehandling. Tag Udmet 500-legering som et eksempel. Dets varmebehandlingssystem er opdelt i fire trin: opløsningsbehandling, 1175 ℃, 2 timer, luftkøling; mellembehandling, 1080 ° C, 4 timer, luftkøling; primær aldringsbehandling, 843 ° C, 24 timer, luftkøling; sekundær aldringsbehandling, 760 ° C, 16 timer, luftkøling. For at opnå den krævede organisatoriske tilstand og god samlet præstation.


Tidligere: Udviklingshistorie for nikkelbase...

Næste: Inpenel ™ 713 Impeller