SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD

Indflydelsen af ​​makrostruktur afnikkelbaserede superalloys Inconel ™ 713c og MAR 247 på egenskaberne ved høj temperatur krybe (2)

Slip tid: 2022-01-14 15:37:51  Hits: 7

analysis af kortet over deformationsmekanismer indikerer, at plastisk deformation i processen med superalloy krybe kan forekomme som følge af diffusion eller dislokation kryb, afhængigt af testbetingelserne (temperatur og stress). På betingelserne for diffusion krybe ifølge en model af RL-koble og Nabarro-herring-stabil krybehastighed afhænger væsentligt af kornstørrelsen og beskrives med forholdet (1) og (2) [12-14]:

 图片4.png

where ;: B, C - Materialekonstanter, Σ - Stress, DGZ - Diffusionskoefficient på tværs af korngrænserne, B - Burgere Vector, K - Bolzmann Konstant, T - Absolut temperatur, D-korndiameter., Ω - Atomisk volumen, D - Effektiv tykkelse, DV-gitterdiffusionskoefficient WILE I tilfælde af tilfælde af dislokation krybemekanisme er det beskrevet af relationen (3) og er ikke afhængig af kornstørrelsen:

 图片5.png

 

where ;: A, N - Materiale konstanter τ - forskydningsspænding, Def-diffusionskoefficient, G - Shear Modulus B - Burgere Vector, K - Boltzmann Konstant, T - Absolut temperatur, D - Korn Diameter.

 

Det skal bemærkes samtidig, at under betingelser med krybning tests deformation af th e materiale som følge af dislokation krybning, volumen diffusion (Nabarro-Hering model) og på tværs korngrænserne (Coble'model) kan finde sted samtidig med forskellig intensitet. Bidraget fra hver af disse processer i deformationen afhænger af temperaturen, stress, kornstørrelse og strukturen af ​​deres grænser [12-13].

 

3. De resultater af undersøgelser og diskussion af resultater

 

Images af SELECt ed støbte strukturer undersøgt under betingelserne for variant II Creep tests er præsenteret i tabel. 3. Forberedelser til mikroskopisk observation blev syltet i marmor' s reagens. Tabel 4 og 5 Liste valgte morfologiske parametre for makro-and mikrostrukturer af testprøverne. Grundlæggende parametre for makrostrukturen blev evalueret ved hjælp af Metilo-programmet. Testene blev udført på kryds-sektioner af prøver (D0=6 mm) efter krybetesten.

图片6.png图片7.png图片8.png

metallografiske undersøgelser viser, at effekten af ​​kun volumenmodifikation var den dannelse af grove-grained struktur i superlegeringer, og samtidig volumen og overflade modifikation resulterede i dannelsen af ​​fine-grained struktur (tabel 4 og 5). Undersøgelser af udfældninger af hårdmetal faser, væsentlige fra synspunkt styrke de testede legeringer og bæredygtighed i krybning betingelser viste deres større overflade AA i superlegeringer MAR-247 (tabel 4 og 5). Primærcarbider, hovedsagelig i form af"Chineseese tegn"forekom inden for korngrænser [2].

 

tab. 4 og tabel 5 opsummerer makrostrukturer stereologiske parametre af undersøgte superlegeringer i forhold til krybegenskaberne, såsom prøveudtagningstid TZ, Steady Creep Speed ​​Vu. Disse værdier er vigtige ved at definere de faktorer, der bestemmer stabiliteten af ​​materialer under høje-temperature krybe.

 

figur 2 og 3 viser egenskaber ved kryb af superlegeringer i 713c og Mar-247 udviklet på baggrund af krybtest udført i overensstemmelse med variant I af undersøgelsen.

图片9.png图片10.png

I tilfælde af superlegering IN-713C stabilitet vil det væsentlige afhænge af størrelsen af ​​macrograin ognår værdien t=50 timer for en prøve med en grov-grained struktur og 28 timer for prøven med det fusionerede korn som følge af volumen og overflademodifikation (tabel 4). På samme måde påvirker størrelsen af ​​makrograinens størrelse i en høj-247 størrelsen af ​​Macrograin fundamentalt prøver Rapture Time. Stabiliteten af ​​prøverne med en grov-grained struktur var over 20% større end de findelte kornprøver.-

 

Som fremgår af dataene vist i tabel 4 stabilitet De testede materialer blev endvidere stærkt afhængig af området AA-carbider beskrevet i deres mikrostruktur. Denne effekt er godt illustreret afny parameter AAN, (overfladeareal af carbider henvist til antallet af korn i prøvebordet, tabel 6). Uanset den testede superlegering med en stigning i denne parameter stabilitet i krybeprøvningen tzwas højere, og den stadige krybehastighed Vu,nåede lavere værdier (Table4)./

 

Jo resultaterne af forskning og analyse indikerer, at diffusion krybning tværs korngrænser bestemmes konstant krybehastighed Vu, og stabiliteten af ​​superlegeringer i gennemførte tests (tabel 4). Vi kan antage, at under de givne omstændigheder i den I-prøven variant (t980 ° C, σ=150MPa) stabilitet (tid til prøve brud) under diffusion krybning bestemmes slip tværs korngrænserne. Det konditionerede processerne for dannelse og vækst af revner. I dette tilfælde var den afgørende faktor for stabiliteten af ​​superlegering forholdet mellem overfladearealet af karbiderne til mængden kerner på korset=section af prøven (AA-N). Højere værdi af dette udtryk svarer til større stabilitet af materialet i en krybtest./

 

analysen af ​​testresultaterne opnået med parametrene svarende til variant II af krybe Test (Fig. 4, 5, Tab. 5) Angiver, at ved at øge den aksiale stress σ. (Hvilket resulterer i stigningen inormaliseret stress τg), blev der ikke observeretnogen indflydelse af makrograinstørrelsen på creed stabiliteten både i tilfælde af superalloy i/173c og mar-247 (figur 4 og 5). Forskelle i krybende holdbarhed var kun få timer. Dette viser, at materialeformationsprocessen under disse krybtestforhold primært foregår under dislokationsmekanisme, snarere end som tidligere observeret (figur 2, 3) under Nabarro-herring-matrixdiffusionsmekanisme (volumen) og på tværs af korngrænsen ved koble ( dette resulterede i en stigning i stabilitet af materialet med en grov-grained struktur). Beskrevet indflydelse af krybning test parametre på skift af materialer deformation (forvrængning) mekanismer på grund af udvidelsen af ​​den aksiale spænding σ er godt forklares ved figur 6.-

 图片11.png图片12.png图片13.png


Tidligere: Indflydelsen af ​​makrostruktur...

Næste: Indflydelsen af ​​makrostruktur...