SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD

Indflydelsen af ​​makrostruktur afnikkelbaserede superalloys Inconel ™ 713c og MAR 247 på egenskaberne ved høj temperatur kryb (3)

Slip tid: 2022-01-14 15:37:14  Hits: 9

1. Conclusion

I Sammenfattende kan det konkluderes, at under betingelserne for krybe tests udført ifølge I-variant, en afgørende faktor for forøgelse af stabiliteten af ​​superlegeringer med En større makrograin (fig.3, 4) blev udjævnet gennem en stigning i kornstørrelsen, der svækkede virkningerne af korngrænser. Ved høje temperaturer absorberer korngrænserne dislocations, der bevæger sig som følge af glidning og klatring, hvilket fører til reduktion af stammehærdning og svækkelse af materialet. Tilsvarende er svækkende virkning af korngrænsen forbundet med deformationen af ​​materialet på grund af den således-called slip over korngrænserne, der er lettere i høj temperatur. Virkningen er, at kornene kan glide i forhold til hinanden stift uden mærkbar forvrængning inde i kornene. Som et resultat af disse processer under disse testbetingelser observeres en reduceret stabilitet og flereformationshastighed for det fine-grained materiale (fig. 3, 4).

 

where som under betingelserne for variant II af krybningstesten som følge af stigningen i værdien af ​​dennormaliserede stress τn=τ/g en faktor fundamentalt konditionering af deformation og stabilitet af superlejerne (figur 5 , 6) er ikke længere en kornstørrelse (som det kan udledes af analysen af ​​deformationskortet). Under sådanne termiske og mekaniske belastninger foregår en materialeformende proces i hele materialets volumen, hovedsageligt på grund af en dislokationsmekanisme (på grund af klatring og dislokationsskema). Korngrænsernes rolle i dette tilfælde er sekundær. Dette bekræftes af resultaterne af krybtest, som viste sammenlignelig stabilitet af prøverne både med mindre og større makrograin (figur 5, 6).


\\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n

Tidligere: Indflydelsen af ​​makrostruktur...

Næste: Invar ™ 36 Precision Casting